Brevandring

Fantastisk bretur med en sjelden utsikt - en stor opplevelse i mektig brelandskap.

Breklatring på isen med folk og fjell i bakgrunnen

Bli med på en stor opplevelse i mektig isbre-landskap! Vi tilbyr både brevandring på dagen og på kvelden. På den måten kan du bestemme selv når du ønsker å få ditt møte med breen. Du kan dermed velge spektakulær tur på formiddagen, eller det vi mener er den ultimate samleopplevelsen med midnattsol*, breen og utsikten til fjorden.

Turene er like i innhold og lengde, men har forskjellige starttidspunkt, dette er viktig at du legger merke til når du bestiller din vandring.

Sjekk ut tilgjengeligheten i bookingkalenderen vår her.

Finner du ikke ledig dato, har flere gjester eller har andre behov? Ta kontakt, vi har flere guider på plass som kan ta deg og ditt følge med på tur!

Svartisen er et stort breplatå perfekt for turer i fantastisk Nordlandsnatur. Engenbreen strekker seg langt ned mot fjorden, denne brearmen kan man med riktig utstyr og kompetanse ferdes på.

Breen byr på en mektig opplevelse av bresprekker, blå-is og tårn. Oppe i brefallet får man en direkte følelse av isbreen i bevegelse ned dalen, vi tar oss tid til å studere de spennende formasjonene av is og stein.

Passer brevandring og denne turen for meg?

Utfordrende, 12+ år

Vi går fra grusvei til berg hvor vi videre går 2 km og 400 høydemeter opp til isen, her spiser vi lunsj før vi går opp på isen. Planen tilpasses etter forholdene. Turen passer for de som ønsker seg en liten utfordring med solid belønning. Du må klare å ta deg til isen over ujevnt berg, i noe brattere terreng og på sti for egen maskin.

Hva er inkludert på guidet brevandring?

 • Guide
 • Breklatreutstyr
 • Båten fra Holandsvika til Engen Kai er inkludert.

Unntak

 • Lunsj/snacks er ikke inkludert
 • Reiseforsikring

Hva bør jeg ta med på brevandring?

 • Gode tursko, de må være høye over ankelen
 • Lange bukser til å gå på breen
 • Vannflaske
 • Snacks og matpakke
 • Hansker
 • Ekstra klær med hensyn til været
 • Solbriller
 • Solkrem

Tid

7-8 timer

Hvor møtes vi for å være med på brevandring?

Vi møtes på Engen brygge. Det betyr at du må ta båten fra Holandsvika over Holandsfjorden i Meløy kommune.

Skal du på brevandring på dagtid må du vanligvis ta første båt fra Holandsvika kl 09:30.

Skal du på midnattstur tar du seneste båten fra Holandsvika kl 17:00. Etter midnattstur har guidene kontakt med kapteinen og ordner med skyss.

OBS: Det er er lurt å være ute i god tid, slik at du får plass på båten.

Rutetabell for båten finner du her.

Avbestilling

Avbestilling per mail innen 14 dager. Fra 13-7 dager før startdato er gebyret 50%, fra 6-4 dager før start er det 75% frem til 2 dager er det 100%. Du få altså full refusjon om du avbestiller 14 dager før. Endring av dato for bestillingen er også mulig uten tillegg etter dette.

Pris

Brevandring Dagtid 1850,- inkludert buss og båtbillett
Brevandring Midnattstur 2100,- inkludert buss og båtbillett

Booking av brevandring

Sjekk ut tilgjengeligheten på planlagte turer og bestill i vår bookingkalender. Finner du ikke ledig dato, har flere gjester eller har andre behov? Ta kontakt, vi har flere guider tilgjengelig som kan ta deg med på tur!

Om du har noen andre spørsmål tilknyttet hvem som passer denne turen, gjerne ta kontakt med oss.

Vilkår og betingelser for turen

Les programmet nøye og ta kontakt ved eventuelle spørsmål. Du har selv ansvar for at du kan gjennomføre turen.

Du må informere guiden om eventuelle medisinske tilstander som er relevante mtp sikkerheten

Du må følge guidens instruksjoner

Det vil på slike aktiviteter alltid være en restrisiko som for oss er vanskelig å kontrollere, uhell kan skje. Vi stiller med kompetente guider, riktig utstyr og et godt sikkerhetsopplegg for å minimere risikoen under turen.

Vi tar ikke ansvar for eventuelle skade på person eller utstyr som skulle forekomme på turen. Med mindre vi skulle opptre uaktsomt.

* Fenomenet midnattssol varer i perioden fra begynnelsen av juni til ca 8 juli

Møt din turguide

Markus Løkken

Brefører

Markus kom til Svartisen for første gang i 2016 og har siden besøkt breen jevnlig. De siste årene har han jobbet som brefører og breinstruktør på Engenbreen og i Jostedalen. Resten av året studerer han atmosfære-, hav- og klimadynamikk i Bergen.

Markus har drevet med et bredt utvalg av friluftsaktiviteter i mange år og parallelt jobbet med breføring. Han er har en bachelor i friluftsliv, er sertifisert Arktisk Naturguide fra Svalbard og er NF-instruktør bre-1.

Etter først møte med Svartisen og Meløy i 2016 har Markus til stadighet vendt tilbake. Det er nok en av de siste ekstraordinære plassene folk flest ikke har fått helt med seg. Her finnes et eventyr for alle og enhver.

Bre og breis er noe som i stor grad opptar meg. Hvordan breene forteller om det som har vært og det som kommer er veldig spennende. Dessuten er breis et veldig kult medium å ferdes i, isen endrer seg konstant! Breene utformer i stor grad de fjellene vi liker å ferdes i, tett på får man observere denne prosessen.

QR Code

This post is also available in: English (Engelsk)