Brevandring

Fantastisk bretur med en sjelden utsikt - en stor opplevelse i mektig brelandskap.

Breklatring på isen med folk og fjell i bakgrunnen

Bli med på en stor opplevelse i mektig isbre-landskap! Vi tilbyr både brevandring på dagen og på kvelden. På den måten kan du bestemme selv når du ønsker å få ditt møte med breen. Du kan dermed velge spektakulær tur på formiddagen, eller det vi mener er den ultimate samleopplevelsen med midnattsol, breen og utsikten til fjorden.

Turene er like i innhold og lengde, men har forskjellige starttidspunkt, dette er viktig at du legger merke til når du bestiller din vandring.

Sjekk ut tilgjengeligheten i bookingkalenderen vår her.

Finner du ikke ledig dato, har flere gjester eller har andre behov? Ta kontakt, vi har flere guider på plass som kan ta deg og ditt følge med på tur!

Svartisen er et stort breplatå perfekt for turer i fantastisk Nordlandsnatur. Engenbreen strekker seg langt ned mot fjorden, denne brearmen kan man med riktig utstyr og kompetanse ferdes på.

Breen byr på en mektig opplevelse av bresprekker, blå-is og tårn. Oppe i brefallet får man en direkte følelse av isbreen i bevegelse ned dalen, vi tar oss tid til å studere de spennende formasjonene av is og stein.

Passer brevandring og denne turen for meg?

Middels, 12+ år

Vi går fra grusvei til berg hvor vi videre går 2 km og 400 høydemeter opp til isen, her spiser vi lunsj før vi går opp på isen. Planen tilpasses etter forholdene. Turen passer for de som ønsker seg en liten utfordring med solid belønning. Du må klare å ta deg til isen over ujevnt berg, i noe brattere terreng og på sti for egen maskin.

Hva er inkludert på guidet brevandring?

 • Guide
 • Breklatreutstyr
 • Båten fra Holandsvika til Engen Kai er inkludert.

Unntak

 • Lunsj/snacks er ikke inkludert
 • Reiseforsikring

Hva bør jeg ta med på brevandring?

 • Gode tursko, de må være høye over ankelen
 • Lange bukser til å gå på breen
 • Vannflaske
 • Snacks og matpakke
 • Hansker
 • Ekstra klær med hensyn til været
 • Solbriller
 • Solkrem

Tid

7-8 timer

Hvor møtes vi for å være med på brevandring?

Vi møtes på Engen brygge. Det betyr at du må ta båten fra Holandsvika over Holandsfjorden i Meløy kommune.

Skal du på brevandring på dagtid må du vanligvis ta første båt fra Holandsvika kl 09:30.

Skal du på midnattstur tar du seneste båten fra Holandsvika kl 17:00. Etter midnattstur har guidene kontakt med kapteinen og ordner med skyss.

OBS: Det er er lurt å være ute i god tid, slik at du får plass på båten.

Rutetabell for båten finner du her.

Avbestilling

Avbestilling per mail innen 14 dager. Fra 13-7 dager før startdato er gebyret 50%, fra 6-4 dager før start er det 75% frem til 2 dager er det 100%. Du få altså full refusjon om du avbestiller 14 dager før. Endring av dato for bestillingen er også mulig uten tillegg etter dette.

Pris

Brevandring Dagtid 1700,-
Brevandring Midnattssol 1950,-

Booking av brevandring

Sjekk ut tilgjengeligheten på planlagte turer og bestill i vår bookingkalender. Finner du ikke ledig dato, har flere gjester eller har andre behov? Ta kontakt, vi har flere guider tilgjengelig som kan ta deg med på tur!

Om du har noen andre spørsmål tilknyttet hvem som passer denne turen, gjerne ta kontakt med oss.

Vilkår og betingelser for turen

Les programmet nøye og ta kontakt ved eventuelle spørsmål. Du har selv ansvar for at du kan gjennomføre turen.

Du må informere guiden om eventuelle medisinske tilstander som er relevante mtp sikkerheten

Du må følge guidens instruksjoner

Det vil på slike aktiviteter alltid være en restrisiko som for oss er vanskelig å kontrollere, uhell kan skje. Vi stiller med kompetente guider, riktig utstyr og et godt sikkerhetsopplegg for å minimere risikoen under turen.

Vi tar ikke ansvar for eventuelle skade på person eller utstyr som skulle forekomme på turen. Med mindre vi skulle opptre uaktsomt.

Møt din turguide

Vincent Colliard

Polfarer og sertifisert guide

Med en forkjærlighet for oppdagelsesferder er National Geographic-oppdageren Vincent Colliard foreløpig en av verdens ledende polar-eventyrere. Han representerer en ny type idrettsutøvere, som er villige til å bygge bro mellom eventyr og vitenskap gjennom ekspedisjoner, og inspirere til å gi tilbake til miljøet i global skala. Han er også villig til å presse grensene for polforskning ytterligere.

Etter en mastergrad ved «Ecole Supérieur de Commerce» i Frankrike gikk ikke Vincent for en 9-til-5-kontorjobb, og bestemte seg i stedet for å jobbe på fiskefartøy i både Alaska og Norge. De tøffe forholdene til sjøs, det harde arbeidet på dekk og mangelen på søvn ble ingrediensene som lot ham smi sin egen tankegang.

Han er medgrunnlegger av «Ice Legacy»-prosjektet sammen med norske Børge Ousland – en ideell organisasjon hvis pågående oppdrag er å krysse jordens 20 største isfelt. Målet er å påvirke folks mening om bevaring av isbreområder og menneskelig påvirkning på isens tilbaketrekning.

Ifølge ham bør miljøendringene og viktigheten av å være kald være øverst på listen over bekymringer hvis vi ønsker å etterlate oss en balansert planet. Istedenfor å dra på bryllupsreise i tropene, gikk han og partneren 500 kilometer på ski over havisen blant isbjørner. Det forteller hvor besatt Vincent er av polarområdene.

Med mer enn 25 polarekspedisjoner under beltet, inkludert 84 dager uten støtte på ishavet mot Nordpolen eller 63 dager i løpet av den første vinterkryssningen av Spitsbergen, der han tilbakela 1135 km og med en 180 kg tung slede på slep, har Vincent blitt en polekspert. I 2023 var han ekspedisjonssjef for verdensrekorden med den raskeste kvinnen til å nå Sydpolen – alene og uten støtte. Han er også IPGA-sertifisert (International Polar Guide Association) og har ledet en rekke ekspedisjoner, inkludert til Nordpolen og Antarktis.

This post is also available in: English (Engelsk)